Как да изберем диспенсър за течен сапун?


диспенсър за течен сапунЛичната хигиена и особено чистотата на ръцете е важна както у дома, така и на обществени места. И ако в първия случай все още можем да използваме сапунерка, то в заведения, магазини и учреждения е препоръчително да се монтират дозатори за течен сапун. Диспенсърът е хигиеничен, удобен и стилен. От значение е да знаете кои параметри трябва да се имат предвид при покупката на диспенсър за сапун/антисептик, за да не сгрешите при избора.

Тип на дозатора (работен механизъм)

Механизмът на диспенсъра се предлага в различни версии и всяка от тях е удобна за конкретни цели. Най-масовите модели са механични. Този тип е най-бюджетният и популярен. Системата е проста: за да може уредът да дозира сапун на равни дози, трябва да натиснете специален бутон или помпата на апликатора.

По-уместно е да инсталирате такъв диспенсър у дома или в обекти с ограничен достъп като офиси и кухни. За места с голям поток от хора трябва да се търсят по-хигиенични модели. Такива са дозаторите с лакътно задвижване. Те вече ви позволяват да поддържате чистота и санитарни стандарти, тъй като при тях липсва контакт с ръцете. В този случай дозирането става след натискане на лоста с лакътя.

Сензорно задвижване на дозиращата помпа

Един много удобен вариант са диспенсърите със сензор, каквито ще намерите в онлайн магазин tip.bg. Наричан още безконтактен и автоматичен, въпросният вид диспенсър е изключително подходящ за места с големи изисквания за чистота и висок трафик. Тъй като липсва контакт с тялото, отворът, през който се подава сапуна няма да се замърси и посетителите ще могат да си мият ръцете при най-чисти и комфортни условия.

Сензорният дозатор е много търсен за кухни, където ръцете често са покрити с тесто и други хранителни продукти. По принцип диспенсърите със сензор са оборудвани с тиха помпа, така че шумът в процес на апликацията е минимален.Удобството при автоматичния диспенсър за миещи и дезинфектиращи средства е възможността за индивидуално регулиране на количеството еднократна доза.

Избор според вида на препарата, който ще използвате

Когато избирате диспенсър, е важно да решите какъв вид препарат ще използвате. Не подценявайте този момент, тъй като някои уреди поддържат само един вид пълнеж и не са подходящи за други. В противен случай сапунът, поставен в грешен дозатор ще изтече или ще запуши отвора и няма да изпълни основното си предназначение.

Възможните варианти са:

  • Обикновен течен сапун
  • Пяна;
  • Дезинфектант.

Обикновените течни сапуни са универсално решение, осигуряващо приятна грижа за кожата. Произвеждат се както по-плътни, така и по-леки и течни емулсии. Продуктите със средна плътност са най-добър вариант. Диспенсърите отпускат около 1мл от сапуна на операция, след което потокът спира.

Пяната е подходяща за големи предприятия и организации. Поради силните си разпенващи агенти, от този препарат е нужно много по-малко количество – около 0.6мл. Поради тази причина диспенсърът е особено рентабилна покупка, с която се ограничава разхищението на хигиенни средства.

Диспенсърите за антисептици се настаниха трайно в нашия живот. Те работят с два вида дезинфектанти – течност и гел. Гелообразният дезинфектант може да се постави в стандартен дозатор за миещо средство, поради сходната консистенция на двете течности. За течните дезинфектиращи препарати ще ви е нужен специален диспенсер с пулверизатор.

Битови ел уреди с транспортни дефекти – политика на предлагане и класификация
Протеиновата диета за отслабване Дюкан