BCAA 10:1:1 – храна за гладните мускули


Категория ‘’Аминокиселини’’ при хранителните добавки е специално създадена за активно спортуващите хора и по-конкретно за тези, чиято цел е увеличаване на мускулната маса. Продукти като BCAA 10:1:1 са разработени по специална формула, която ги прави отлична храна за гладните мускули. С този суплемент се постигат два много важни ефекта – стимулира се собственият синтез на протеин в мускулните клетки и се ускоряват възстановителните процеси след тренировка.

Защо BCAA?

Зад абревиатурата BCAA се крият три есенциални аминокиселини – левцин, изолевцин и валин, обединени под наименованието Branched Cain Amino Acids. Това е специфична категория незаменими верижно разклонени аминокиселини, съставляващи 35% от аминокиселините в мускулния протеин. Това е и причината BCAA да бъдат смятани за основно мускулни аминокиселини.

Характерно за аминокиселините с разклонена верига е свойството им да оказват благотворно влияние върху мускулния растеж. Това се дължи на факта, че именно те представляват една трета от мускулния белтък и метаболичното им предназначение е да се използват основно в мускулно-протеинния синтез, което означава, че тяхното действие има както анаболен, така и анти-катаболен ефект.

Предимствата на BCAA+ 10:1:1

Особеното при тази хранителна добавка е значително по-високото съдържание на една от трите верижно разклонени аминокиселини, спрямо останалите. Тук стойността на левцина е 4 пъти повече, отколкото във всички останали стандартни формули. Вече ви стана ясно, че това е един нестандартен продукт, а сега ще обясним и с какво той е толкова полезен на спортистите.

Левцинът самостоятелно и в комбинация с останалите две аминокиселини има огромен принос за мускулния растеж. Това се дължи на свойството му да предизвиква инсулинова реакция или така нареченото инсулиново плато, т.е. да създава условия за продължително отделяне на инсулин. Това, само по себе си е предпоставка за повишен анаболен ефект, а в допълнение със свойството на левцина да стимулира производството на глутамин става ясно, че ефектът по отношение на мускулния растеж ще бъде поразяващ.

Много важно предимство на BCAA 10:1:1 е способността му да осигурява енергия за тялото по време на интензивна тренировка. Този продукт може да се използва като пред и следтренировъчна формула, осигурявайки нужните за упражненията с тежести сила и издръжливост и подпомагайки възстановяването на уморените мускули впоследствие. Редица изследвания показват, спад в маркерите за мускулно увреждане при спортове за издръжливост и при силови дисциплини след употребата на BCAA 10:1:1.

Тази хранителна добавка, базирана на аминокиселини с разклонена верига е разработена под формата на таблетки. Таблетната форма е по-удобна от повечето прахообразни разработки за голяма част от атлетите, тъй като не винаги условията в залата и времето позволяват приготвянето на напитка чрез разтваряне на продукта с вода или друг вид течност.

Нужно ли е регистриране на фирма при отваряне на книжарница
Как една фирма за професионално почистване ще ви спести време