Кои са добрите ключалки за врати – съвети от SOS ключар?


SOS ключарПрез последните години се наблюдава значителен ръст на престъпността, поради което хората се принудиха да търсят по-голяма застраховка за домовете си чрез осигуряването на надеждни ключалки за врати. Днес нашият SOS ключар ще Ви покаже отделните видове и как да разпознавате коя е сигурната?

Кои са видовете ключалки за входни врати

Ако сте в търсене на надеждна брава, ние от Sos Locksmith ще Ви представим списък с най-сигурните към момента:

  • магнитни – тези ключалки са базирани на мощни магнити, които могат да оставят вратата заключена, дори и ако от нея липсва болт. Те са с пасивни магнити и са изключително надеждни в случай на опити за отключване и манипулации;
  • допълнителни – те са помощни и допълващи защитата на вратата от неправомерно отключване. Колкото броят им е по-голям, толкова повече ще затрудните крадеца при опита за отваряне.

Комбинацията от двата вида биха осигурили най-надеждна защита, а в случай на проблеми в избора или други затруднения, свържете се с нашия SOS ключар, който е винаги насреща.

Как да разпознаваме по-сигурните

Ние от SOS ключар в годините развихме умението за разпознаване на сигурната ключалка за входната врата, което е много важно при избор на брава. Трябва да обърнем внимание на няколко аспекта. На първо място е материалът за направата на бравата. Той не бива да е от незнайна сплав, а да е монолитен и изключително здрав, като стоманата. Редно е също да проверим класа на сигурност, който производителите обозначават с цифрите от 1 до 4. Колкото цифрата е по-голяма, толкова надеждността се увеличава. Това може да бъде видяно на етикета.

В някои случаи, европейските производители обозначават класа на надеждност с буквите А, В, С, D, но условието за разпознаване е същото – А е най-ниската степен, а D най-високата. Ние от SOS ключар съветваме да обърнете внимание и на тайната на заключващия механизъм и начина на заключване, защото те играят важна роля при високата надеждност на ключалката за входната врата.

Още идеи за сигурност в дома от Soslocksmith

Практиката на SOS ключар показва, че разчитането само на едно ниво на защита, дори и то да е най-сигурното, може да забави, но не и да спре съвременните крадци. Ето защо, ние призоваваме за изготвянето на цялостна многостепенна защита, която да е на различни нива. Като се започне от качеството и монолитността на входната врата и се стигне до нейните заключващи механизми и наличие на допълнителни ключалки.

Много важно е също монтажът да е извършен качествено и от професионалисти в областта, за което ние от SOS ключар можем да помогнем с най-съвременните технологии в областта. Също, в случай на повреда или трудности при отключването, отново можем да сме от полза.

За какво помагат Amino Energy на Optimum Nutrition
Предимства на обучението в частно средно училище