Как да вземем изгодно кола под наем в София


Рент а кар услугите в световен мащаб набират все повече последователи. Това се дължи не толкова на липсата на собствен автомобил, колкото на временната нужда от превоз, когато пребиваваме в друг град или държава, където сме пристигнали с обществен транспорт – най-често със самолет. Това са и причините повечето пристигащи на столичното летище да вземат кола под наем в София.

Дори и хората с високи доходи искат да получат изгодна услуга. Наемането на автомобил понякога може да се окаже много изгодна сделка, особено ако сте далновидни и планирате престоя си от рано. Резервирането на кола няколко месеца преди пътуването ви дава възможност да се възползвате от промоционалните отстъпки, каквито повечето големи компании предлагат. Понякога отстъпката, които предлагат различните сайтове като например http://sofiarentacar.bg/ може да достигне половината от обичайната сума.

Ето няколко съвета как да вземете по-изгодно кола под наем в София:

Следете за промоции
Започнете да разглеждате сайта на избраната рент а кар фирма поне месец преди да направите резервацията. Така си осигурявате шанса да попаднете на голяма отстъпка и да наемете кола от по-висок ценови клас на цената на моделите от ниска категория. Пътуването с по-голям, луксозен автомобил на цената на икономичните решения е сделка, която не бива да изпускате.

Комбинирайте пътуването с други хора
Почивките в нашите чудесни летни и зимни курорти често привличат сънародниците ни, живеещи в чужбина. В много случаи цели групи слизат на летище София с намерението да се отправят към Варна, Бургас, Боровец или Банско. В този случай е много изгодно да се наеме по-голям автомобил – миниван или бус, като наемът се подели между отделните семейства или всеки от пътниците.

Наемайте возило с нисък разход на гориво
При дълги преходи, разходът на гориво може значително да оскъпи тази удобна услуга. За да спестите средства, когато възнамерявате да пътувате до отдалечено от столицата място или планирате да направите обиколка на красивите местности в страната е добре да се насочите към икономичния клас автомобили. Те не предлагат особена мощност на двигателя, но за сметка на това ви позволяват да намалите разходите за гориво почти наполовина

Вземете със себе си допълнителните екстри ако това е възможно
Пътуването с малки деца или по непознат маршрут изисква взетият под наем автомобил да разполага с детско столче или GPS система, а тези екстри се предлагат от рент а кар компаниите срещу доплащане. Вместо да плащате допълнително, можете да вземете собственото столче, което ползвате, когато возите детето си или да заемете такова от свои познати. Ако смартфонът ви има вградена GPS система можете спокойно да си спестите таксата и за тази екстра.

Не закъснявайте с връщането на наетия автомобил
Когато резервирате кола под наем в София или която и да е точка на света, от вас се очаква да върнете возилото на определена дата и в строго определен час. Всяко закъснение се таксува допълнително, като забавяне от порядъка на повече от 5 часа може да ви коства цяла дневна такса при повечето компании.

За да използвате изгодно рент а кар услугите на столичните фирми е необходимо да бъдете отговорни и да планирате внимателно и от рано своето пътуване. Това ви гарантира не само приятно прекарана ваканция или служебно пътуване, но и по-малък разход, от този, който бихте платили при обичайни обстоятелства.

Различното действие на кремовете за лице
Улесняваме живота с контрол на достъп