Защо да изберем гипсокартон за стените и тавана в нашия дом?


гипсокартон Като алтернатива на полагането на мазилка, което отнема седмици, една цяла къща може да бъде облепена със стенни плоскости/най-често гипсофазер или гипсокартон/ за ден-два от двама опитни монтажисти. Поставянето на плоскости е толкова лесно, че може да бъде извършено и от двама начинаещи дърводелци. Самият гипсокартон може да бъде закупен доста изгодно от всеки по-голям магазин за строителни материали.

При по-мащабни проекти, като бизнес сгради, работата по инсталацията и довършителните работи на плоскостите, обикновено се разпределя между монтажистите, които поставят плоскостите и довършителният екип, който дозавива винтовете, обработва с покритие главите на винтовете и запълва фугите.

Плоскостите се изрязват в нужните размери, използвайки голям линеал, полагайки хартия(обикновено бяла) на лицевата страна. Плоскостите се нарязват до някаква степен с макетен(листов) нож, след това се пречупват по разреза и се изрязва остатъчната хартия.

Дребните елементи, като дупки за различни модули и ключове за осветление обикновено се изрязват, използвайки зеге(прободен трион) или малък режещ/пробивен накрайник, прикрепен към високооборотна, ръчна, ударно-пробивна машина.

След обработка, плоскостите се закрепват към конструкцията с пирони, лепило или станалите популярни през последните години винтове за плоскости (наричани още винтове за бързо сглобяване).

Планките за плоскости, познати още като скоби(/стопери) набират популярност, както в жилищните, така и в бизнес конструкциите. Планките за плоскости се използват за укрепване на вътрешните ъгли на плоскостите и като заместител на неконструктивните дървесни или метални модули, които преди са се използвали при монтажа на плоскости.

Тяхната функция е да се спестят разходи за материали и труд, да се намалят последващи рекламация поради разместване на носещата конструкция, да се увеличи енергийната ефективност и да се постигне по-лесна инсталация на водо- и електропреносните мрежи.

Таваните от гипсокартон позволяват множество нива и форми на изработване в допълнение към основните елементи на помещенията, като осветление, озвучаване и вентилация.

Защо : Защото таваните от гипсокартон позволяват вграждане на осветителни тела, скриване на въздуховоди, елекро и ВиК инсталации, позволява вграждането на скрито осветление, Възможност за поставяне на минерална вата, което гарантира чудесна топло и звуко изолация.

Изискванията за пожаро безопасност правят гипсокартона и гипсофазера така популярни, можете без притеснения да обличате дървени или метални греди и трегери. Когато тавана ви е стар и напукан или е изцяло от дървени греди , доверете се на гипсокартона. Монтажа става на метална конструкция наречена скара, в повечето случай се препоръчва за таван да се използва втора конструкция над първата, наречена двойна скара.

Тя се използва предимно когато тавана е голям като квадратура или има вероятност основният таван да е нестабилен / да се движи/. Можете да монтирате влагоустойчив гипсокартон когато имате проблем с влагата, гипсофазера можете да го използвате за външни тавани като: тераси, предверия, стрехи.

Друг плюс: на таван от гипсокартон е неговото свойство да абсорбира влагата, така при един таван с минерална вата вие си решавате проблема с почернелите тавани от влага. Не е нужно гипсокартона да се обработва допълнително за боя, той е импрегниран и след шпакловката на фугите и шлайфане, вие можете веднага да пристъпите към боядисване.

Както при преградните стени, вие можете за един ден да монтирате тавана и на следващият ден да го боядисвате. И всичко това без съпътстващите ви проблеми с мокрите процеси при стандартната шпакловка. Все пак времето е пари.

Как да оформим градината си
Как да изберем килим за детската стая, съветват Carpetmax