Защо веригите за сняг не трябва да се подценяват и кога са задължителни


вериги за снягКъсна есен е. Зимата все по-често наднича зад ъгъла, а топлото време е отдавна зад гърба ни. Много скоро температурите навън ще паднат под нулата, а това ще доведе до заледявания по пътищата, обилни снеговалежи и още много други метеорологични промени, за които всеки един водач на МПС трябва да бъде изцяло подготвен. 

Покупката на вериги за сняг в подходящите цола е задължителна, ако предстои да шофирате по заснежена пътна настилка или да посещавате райони, които са характерни с екстремните си условия през зимата. И в двата случая е от значение да сте добре оборудвани с подходящи предпазни средства за автомобил, които да обезпечат безопасността Ви по време на движение. Поръчайте ги от Maxauto24 и бъдете изрядни шофьори. 

Защо са задължителни веригите за сняг

Освен зимни гуми за кола или за бус, трябва да разполагате и с качествени пособия за колела, без които няма да можете да шофирате в районите с обилни снеговалежи. Те са задължителен компонент от цялостната подготовка на превозното средство за по-студените месеци от годината, когато безопасността на пътниците е с водещо значение. Освен тях, през зимата (и не само тогава) трябва да имаме в багажника си още и аптечка, резервна гума, светлоотразителна жилетка, пожарогасител и някои други пособия, които биха ни помогнали да се измъкнем от кризисни ситуации. 

Какви са видовете

Преди да се втурнете да купувате вериги за сняг, е добре се запознаете отблизо и техните видове, за да не вземете неправилно решение в бързината. В магазин Maxauto24 ще откриете следните предложения:

  • Метални “Меча стъпка”;
  • ПВЦ/пластмасови;
  • Силиконови;
  • Текстилни;
  • Течни тип спрей

Ако не разполагате с 4×4 автомобили, задължително трябва да си набавите някои от тези видове пособия за колела, с чиято помощ ще можете да се придвижвате безпроблемно по заснежените и заледени пътища. Меките вериги за сняг са подходящи за каране в градски условия, докато твърдите – за дълбоки снегове. 

Кога се слагат

Лошите пътни условия носят след себе си и необходимостта от качествени авто аксесоари и компоненти, като веригите, които трябва да бъдат поставени и по правилен начин, за да могат да изпълняват предназначението си. За да се справите добре с монтажа, трябва да:

  • Закопчаете приспособлението в горната част на гумата;
  • Наместите веригата за сняг и да се уверите, че обхватът е добър;
  • Издърпате свободните части;
  • Затегнете конструкцията.

Процедурата се повтаря и при другото задвижващо колело. Вече сте готови за пътуването – сигурно, безопасно и приятно.

Традиционни сръбски ястия, които непременно трябва да опитате
Какви машини за пробиване има