Започнете да отслабвате


Ако сте с наднормено тегло, смъкването на килограми ще подобри значително вашето здраве. Но как да успеете? Започнете с лесно постижими цели, като начинът на хранене и извършването на физическа дейност. Направете така, че те да станат част от начина ви на живот.

Живеем в модерно и забързано общество и без да осъзнаваме хапваме повече от необходимото, а в същото време не ни остава време за повечко движение. Резултатът е почти неизбежен – напълняване. Дори да се стараем да се храним здравословно, ако стоим постоянно седнали в офиса, след това в колата на път за вкъщи или към някое заведение, много трудно ще започнете да отслабвате. Сериозните диети или пък тежките упражнения във фитнеса ще доведат до резултат, но той ще бъде по-скоро временен. Все пак не можете постоянно да сте на диета или пък да тренирате като професионален културист. Решението е в изграждане на навици, които ще позволят да си запазите добрата фигура, която имате в момента, в който отслабнете.

Преди да хапнете следващият си снакс, бисквити или шоколад, помислете добре дали това е най-подходящата закуска или обяд. В тях се съдържа голямо количество калории и захар, които първо не са питателни и не засищат добре нуждата от храна, второ от тях се пълнее и не на последно място по значение – в тях липсват каквито и да е полезни вещества, дори напротив, по-скоро са вредни. Вместо да пиете напитки богати на захар и калории, заменете ги с чиста вода или сода с резен лимон, ако иначе ви е прекалено безвкусна.

Намерете начин да се движите повече, дори това да ви коства повече време например, за да отидете на работа. Бързото ходене също изгаря калории, и ако офисът ви не е непосилно далеч, можете от време на време да ходите до него пеша. Ще се учудите колко тонизиращ ефект има това упражнение. Още повече, че в задръстванията едва ли ще стигнете по-бързо до работа с кола.

Защо iso 9001 е най-популярният стандарт
Сънят влияе на теглото