Цените на интериорни врати – от какво се определят и от какво зависят


избор на модерни интериорни врати

Някои от нас често са на мнение, че по-голям бюджет трябва да се отдели за входната врата и пренебрегват до някаква степен избора на интериорните врати и не отделят нужното внимание относно техните характеристики и кои са факторите за разликите в цените. Интериорните врати са съществена част от дома и трябва да бъдат включени в бюджета на всеки собственик на дом. В тази статия ще споменем различните фактори, които допринасят за разликите в цените.

Материалите са най-големият фактор, който определя цената

Вътрешните врати, произведени от масивно дърво държат най-високи стойност. Те  често се използват за екстериорни, но могат да бъдат и интериорни. По този начин се създава облик на класическа елегантност. Цената на интериорни врати от масивно дърво варира в зависимост от вида на използваното дърво, но като цяло вратата от масивна дървесина обикновено отива към една от най-скъпите.

Днес стъклото, което се използва все по-често в крилото на вратата също оскъпява.

Най-евтини модели врати са от МДФ. MDF е проектиран дървен продукт, произведен от дървени частици, стружки и други рециклирани материали. Последните години навлезна и HDF-a, който е подобрението на MDF-a. Най-често вратите изработени от тези два материала са с масивна рамка, а между плоскостите пълнежът е пчелна пита, докато вратите от масив са със съвсем плътен пълнеж. Разбира се, тук трябва да споменем и касата на вратата – тя трябва да бъде изработена от плътен материал и не е добре да правите компромиси с нея.

стилен интериор с правилните врати

Цени за аксесоари

Дръжките, бравите и пантите са обичайните аксесоари. За щастие обковът ще може да се намери с широк спектър цени. При някои интериорни врати в цената са включени стандартни брава и дръжки, но може с допълнително доплащане да получите по-стабилна дръжка, с по-нестандартна форма или с цвят като на вратите.

Последната е хит в днешни дни и дори и вратата да е без допълнителни орнаменти или остъкление, такава дръжка може да я превърне в изискана и скъпо изглеждаща интериорна врата.

Цени на труда и поддръжката на интериорни врати

Последните точки при оценката на цените на вътрешните врати, са труд и поддръжка. За да гарантирате, че цените на вашите интериорни врати в бъдеще ще останат такива, на каквито сте закупили вратите и няма да има допълнителни разходи по тях е важно да бъдат поставени и монтирани професионално.

Вътрешни врати в интериора
Интериорни врати – на какви детайли да обърнем вниманието си при смяната им