Почистване със сода за хляб


Почистване със сода за хлябСъвети и трикове за ефективно професионално почистване със сода за хляб.

Използвайте сода за хляб при почистване на тръби – изсипете в канала четвърт чаша сода бикарбонат и около 1 чаша оцет. Сместа ще послужи за почистване и отпушване на запушените тръби. Изчакайте 2-3 минути и изсипете обилно топла вода в канала, за да отстраните остатъците от содата и оцета.

Ако се е появила лоша миризма в хладилника, а също и за профилактика, поставете отворена кутийка сода бикарбонат някъде в хладилника. Веднъж дневно разбърквайте содата – така ще имате свеж аромат в хладилника.

Ако нямате наличен качествен почистващ препарат от Пруве, за да отстраните загар от тенджера или друг съд, накиснете съда с гореща вода и сода за хляб за няколко часа.

Сода бикарбонат можете да използвате и като защита от нежелани насекоми – изсипете малки количества по ъглите на помещенията и около шкафовете.

За да освежите миризмата в помещения с мухъл или застояла миризма поставете отворена кутийка от сода бикарбонат на пода за през нощта.

Сода бикарбонат можете да ползвате, за перфектно почистване и до блясък хромирани повърхности без опасност да ги надраскате – сложете малко количество от содата примесена с вода, върху гъба за миене на съдове и почистете хромираните елементи.

Почистване на климатици с наемане на професионалист или самостоятелно
Значението на ароматите за съня