Почистване на климатици с наемане на професионалист или самостоятелно


Почистване на климатици с наемане на професионалист или самостоятелно

Една година от монтажа на климатика и профилактиката е неизбежна. Дори климатика да не е поръчан изцяло нов, то климатиците втората ръка си имат своите специални нужди от почистване. Стойността на сметките за ток може да се покачи само заради недобрата грижа.

Следи и остатъци от прах, отломки, запушване около охлаждащите ребра, ниско ниво на охлаждаща течност, мръсен филтър и/или вентилатор и редица други прости проблеми могат да намалят значително ефективността на вашия климатик и да го изтощят по-бързо.

Какво може да правите и кога да наемете професионалист за почистване на климатик.

За да може да почистите външното тяло (наречено кондензатор) и достъпните части на вътрешното тяло (наречено изпарител), трябва да следвате всички стъпки, които спазват техниците по климатици.

Вие не се нуждаете от специални умения, инструменти или опит. Ако не сте запознати с климатична техника, не се притеснявайте. Винаги може да си повикате техник, за да обясни как един климатик работи и кои са важните части, които следва да се поддържат чисти редовно.

Може да имате различен тип централен климатик, Дайкина показва термопомпената система, например, или на единица монтирана хоризонтално на тавана. Въпреки това, все още може да извършвате повечето процедури за поддръжка сами. Това се дължи на факта, че всяка система има кондензатор навън и изпарител вътре. Използвайте и ръководството за потребители за вашия конкретен модел, за да ви помогне да навигирате из различните нива, електрически части и нивото на охлаждащата течност.

Блуза или риза – какво да изберем за зимата
Почистване със сода за хляб